גרפולוגית משפטית ומאבחנת זיופים במסמכים

דבורה הראל, גרפולוגית משפטית מזה למעלה מ- 30 שנה, רשומה ברשימת הגרפולוגים המומחים בבתי משפט ובסנגוריה הציבורית הארצית, ומתמנה כמומחית מטעמם. היא מבצעת בדיקות מקיפות באמצעים משוכללים, מגישה חוות דעת מומחה לבתי המשפט, ומעידה בנושא גילוי זיופים, השוואת חתימות והשוואת כתבי יד בכל רחבי הארץדבורה מעניקה שירותי אבחון של זיהוי זיופי חתימות על צוואה, כמו גם שירותי אבחון לזיוף חוזים, מסמכים, ערבויות והמחאות,  ובין לקוחותיה נמצא עורכי דין, בנקים, חברות ביטוח, חברות חקירות, ואנשים פרטיים.

לקביעת פגישת ייעוץ

לקוחות מספרים

האם קיים טיפוס "חושב" לעומת "טיפוס מרגיש" בתורת הטיפוסים של יונג?

לא אחת שמעתי תלמידים המשתתפים בקבוצות הסופרויז'ן שלי את המונחים הטיפוס "החושב", או הטיפוס "המרגיש" ו-ב-כ-ן… אשתדל לומר זאת בעדינות..

אין יצורים כאלה!

ואני מסבירה להם בשופי ובנחת שכל הטיפוסים ה"יונגיאניים" חושבים ומרגישים. וארחיק לכת ואומר, שלמעט עולל בבטן אמו ומעט אחר לידתו, כל אדם חושב , וכל עולל בבטן אמו ובהולדתו מרגיש, וכל הרגשות הללו "מאופסנים" באמיגדלה, עוד טרם ממשיגים אותם. עכשיו, כשנושא זה ברור, נפנה אל הטיפוסים היונגיאניים.

אני יודעת שהביטויים היונגיאניים מבלבלים. מה ההבדל בין FEELING לבין EMOTION? לכל הטיפוסים יש רגשות: וכפראפרזה על דברי שיילוק ב"סוחר מונציה" אם נצבוט את טיפוס החשיבה, לא יכאב לו? הוא לא יכעס?? האם מתמטיקאי לא יתרגש וכולו שמחה וצהלה על שמצא פתרון לבעיה שנחשבה לבלתי פתירה עד כה?? בוודאי שכן!

ארכימדס "אאוריקה"

ואיך זה קורה שדברים ישאירו את טיפוס הרגש אדיש וקר, והוא ינהג בערלות לב כלפי אנשים?

והשאלה הגדולה מכולן: איך זה ששני הטיפוסים הללו נחשבים בעיני יונג לטיפוסים רציונליים?

ובכן, זה די פשוט: שני הטיפוסים הללו מופעלים על ידי עקרונות. הם לא חייבים לדבוק בעקרונות קבועים לאורך כל שנות חייהם אך הם מבססים את תפיסות עולמם על עקרונות. גם איינשטיין פרץ את עקרונות אחידות וכיווניות הזמן, למרות שהיו עקרונות ברורים בימיו. והמהפכה הצרפתית, שחרטה על דגלה הומניזם, שוויון, וביטול המלוכה ובכך גלגלה מהפכות חברתיות נוספות בעלות עקרונות של שוויון מעמדי בפני החוק. היו אלה עקרונות ברזל שהשפיעו על העולם כולו.

המהפכה הצרפתית

בדוגמאות אלה מגולמים ההבדלים בין טיפוס החשיבה לטיפוס הרגש. טיפוס החשיבה נמשך לעקרונות רציונליים, לא אישיים, כגון עקרונות מתמטיים, חוק, פיסיקה, אסטרונומיה ומדעים אחרים. כתב ידו של פרנסיס קריק, אחד מאבות ההוגים את מבנה ה-DNA נמנה על טיפוס החשיבה.

כתב היד של פרנסיס קריק מהוגי צורתה של מולקולת ה-DNA

כתב אופייני לטיפוס חשיבה, חישה כמסייעת ראשונה ואינטואיציה מסייעת שנייה

לעומתו, טיפוס הרגש דוגל בעקרונות אשר עניינם בחברה, במבנה החברתי, בקהילות, בהשפעת משטרים על חיי קהילה וחברה. אנתרופולוגיה, סוציולוגיה, פסיכולוגיה, קרימינולוגיה, עבודה סוציאלית, כלומר, טיפוס הרגש, בין אם הוא מוחצן ובין אם הוא מופנם, הוא טיפוס ח-ב-ר-ת-י.

כך, נביא לדוגמא את הנריק איבסן, מחזאי נורבגי פורץ דרך בכך שהתריס נגד המוסכמות החברתיות שרווחו בתקופה הויקטוריאנית.

כתב ידו של הנריק איבסן, רגש מופנם עם חישה מסייעת

ומה תפקידן של האינטואיציה והחישה אצל הטיפוסים השונים..? על זה בפוסט הבא…

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

לקביעת פגישת ייעוץ

ליצירת קשר

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם